ua en ru

Тільки США мають реальний вплив на владу в Україні, - Путін

Тільки США мають реальний вплив на владу в Україні, - Путін Фото: Володимир Путін звинуватив Київ у невиконанні Мінська-2

Глава РФ наголосив на доцільності виконання мінських угод усіма сторонами

Глава РФ Володимир Путін переконаний, що лише Сполучені Штати Америки мають реальний вплив на чинну українську владу. Про це він заявив на Східному економічному форумі, передає ТАСС.

За словами Путіна, мінські угоди з врегулювання ситуації на Донбасі мають бути виконані в повному обсязі, цього повинні домагатися всі сторони і країни-гаранти домовленостей.

"На мою думку, і тут я повністю згоден із учасниками нормандського процесу, та й з позицією Сполучених Штатів, - немає ніякої іншої альтернативи, крім виконання мінських угод", - сказав російський президент.


При цьому він зазначив, що Київ не ухвалив необхідних законів, які прописані в Мінську-2.

"Ми вважаємо, що потрібно виконувати мінські угоди в повному обсязі, без будь-яких рестрикцій, без усяких обмежень і підміни понять. Ми будемо щиро до цього прагнути, ми одні зробити це не в змозі, це повинні робити разом із нами й учасники Нормандського формату, і США, тому що тільки вони мають реальний вплив на сьогоднішню київську владу", - вважає Путін.

Водночас глава РФ підкреслив, що "без політичної волі керівництва України це теж зробити неможливо".

Нагадаємо, раніше Росія заблокувала проведення зустрічі в "нормандському форматі" в рамках саміту Великої двадцятки.