ua en ru

США і КНР домовилися підтримати Євросоюз у виході з боргової кризи.

США і Китай домовилися підтримати Європейський союз у виході з боргової кризи. З відповідною заявою виступив сьогодні глава Народного банку Китаю (центральний банк КНР) Чжоу Сяочуань на американо-китайській конференції в Пекіні. За його словами, в ході саміту Пекін і Вашингтон домовилися проводити спільну роботу з підтримки Євросоюзу у виході з боргової кризи, передає РБК з посиланням на "Сіньхуа".
Глава китайського центробанку виразив упевненість, що боргові проблеми низки держав Європейського союзу не створять серйозних перешкод на шляху відновлення світової економіки від наслідків глобальної фінансової кризи.
Нагадаємо, сьогодні в Китаї стартував дводенний саміт з питань розвитку стосунків США і Китаю. Американську делегацію очолили міністр фінансів США Тімоті Гайтнер і державний секретар країни Хіларі Клінтон. Всього ж в КНР прибули близько 200 американських офіційних осіб. В ході конференції обсудять різні економічні і політичні питання, які стосуються США, Китаю і третіх країн. Очікується, що в Пекіні обговорять ситуацію навколо ядерних програм Ірану і КНДР.