ua en ru

США готують нову "агресивну" політику щодо Ірану, - Reuters

США готують нову "агресивну" політику щодо Ірану, - Reuters Фото: Дональд Трамп (flickr.com/whitehouse)

Трамп планує більш агресивну стратегію США щодо Ірану

Сполучені Штати Америки (США) готують нову "агресивну" політику щодо Ірану. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на власні джерела.

"Президент США Дональд Трамп зважує стратегію, яка дозволила б більш агресивні реакції США за дії Ірану в Сирії і підтримку бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, цю пропозицію було підготовлено міністром оборони Джеймсом Меттісом, державним секретарем Рексом Тіллерсоном та іншими високопоставленими посадовими особами і представлено Трампу на засіданні Ради національної безпеки в п'ятницю.

Відзначається, що він може бути узгоджений і оприлюднений до кінця вересня. На відміну від докладних інструкцій, даних екс-главою Бараком Обамою і деякими з його попередників, Трамп встановить широкі стратегічні цілі для політики США, але доручить його виконання військовим командирам, дипломатам та іншим посадовим особам США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву посла США при ООН Ніккі Хейлі, що США можуть у жовтні знайти порушення Іраном ядерної угоди 2015 року, але це не означає, що Вашингтон вийде з цього договору.