ua en ru

США готові ввести санкції проти РФ без підтримки ЄС

США вимагають від Євросоюзу ввести нові санкції проти Росії. В іншому випадку адміністрація Барака Обами готова діяти поодинці в цьому питанні,

США вимагають від Євросоюзу ввести нові санкції проти Росії. В іншому випадку адміністрація Барака Обами готова діяти поодинці в цьому питанні, повідомляє Bloomberg з посиланням на учасників вчорашнього закритого засідання за участю послів країн ЄС.

Агентство відзначає, що в ході засідання в Білому домі Сполучені Штати настійно закликали європейських послів прийняти більш жорсткі заходи відносно Росії. За твердженням американських чиновників, дії російського президента Володимира Путіна дестабілізують ситуацію на Україні.

За словами учасників засідання, адміністрація Обами готова в односторонньому порядку ввести нові санкції відносно Росії, якщо лідери ЄС в ході завтрашньої зустрічі в Брюсселі утриматися від введення нового пакета обмежувальних заходів проти Москви, який, як очікується, буде спрямований вже не проти окремих людей і компаній, а проти цілих секторів російської економіки.