ua en ru

США і Естонія розширюють військове співробітництво

США і Естонія розширюють військове співробітництво Фото: Естонія і США підписали угоду про співпрацю в оборонній сфері

Країни будуть співпрацювати в галузі досліджень, розвитку оборонних можливостей і випробувань

Сполучені Штати Америки і Естонія підписали угоду про розширення військового співробітництва. Про це повідомила прес-служба Пентагону.

"Заступник помічника міністра оборони США ДжеймсТаунсенд і посол Естонії в США Еерік Мармей підписали угоду щодо зміцнення співробітництва між міністерствами оборони США та Естонії в галузі досліджень, розвитку, випробувань, а також проведення оціночних дій", - йдеться в повідомленні.


В Пентагоні розраховують, що укладена угода сприятиме співпраці двох країн у розвитку оборонних можливостей, пов'язаних з широким спектром напрямків.

Уточнюється, що співпраця буде стосуватися базових і прикладних технологій, технологічного розвитку, розробки компонентів обладнання та досвідчених зразків, системних розробок та їх демонстрацій.

"Також угода передбачає створення робочих груп та обмін обладнанням і матеріалами для інновацій", - повідомила прес-служба.

Естонія і США сподіваються, що угода призведе до взаємовигідного технологічного партнерства.

Нагадаємо, командувач збройними силами США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес вважає, що НАТО не захистить країни Балтії від Російської Федерації у разі можливого нападу.