ua en ru

США і ЄС закликали банки і компанії до співробітництва з Іраном

США і ЄС закликали банки і компанії до співробітництва з Іраном Фото: Іран представляє великий інтерес для європейських та інших міжнародних банків і компаній

США і Євросоюз вивчають нові сфери співробітництва з Іраном, в тому числі використання експортних кредитів для полегшення торгівлі і інвестицій в іранську економіку

Іноземні банки і компанії не повинні відмовлятися від ведення легального бізнесу з Іраном. Про це йдеться у спільній заяві США, ЄС, Франції, Британії та Німеччини за підсумками переговорів у Брюсселі, повідомляє ВВС.

"Ми не будемо стояти на шляху у міжнародних фірм або фінансових інститутів, які співпрацюють з Іраном, якщо вони дотримуються діючі закони", - наголошується в заяві.


Згідно із заявою, Іран представляє великий інтерес для європейських та інших міжнародних банків і компаній, і спільний комплексний план дій передбачає відновлення їх зв'язків з Тегераном.

Крім цього, наголошується в документі, США і Євросоюз вивчають нові сфери співробітництва з Іраном, в тому числі використання експортних кредитів для полегшення торгівлі і інвестицій в іранську економіку.

Нагадаємо, Іран вийшов на досанкционный рівень видобутку нафти.