ua en ru

У США допускають ракетний удар по Сирії через хіматаку в Думі

У США допускають ракетний удар по Сирії через хіматаку в Думі Фото: запуск ракет "Томагавк" по сирійському аеродрому "Шайрат" у квітні 2017 (скріншот із відео YouTube)

Дональд Трамп обговорив хіматаку зі співробітниками адміністрації Білого дому

Вашингтон може завдати ракетного удару по Сирії через застосування хімічної зброї в місті Дума під Дамаском. Про це заявив помічник президента США Дональда Трампа з питань внутрішньої безпеки Том Боссерт в інтерв'ю телеканалу ABC.

"Я б не став нічого виключати", - сказав він у відповідь на питання, чи може американська сторона завдати ракетного удару по Сирії.

"Ми бачили фотографії, які прийшли цього ранку з Сирії, і схоже, що це була хімічна атака. Ми вивчаємо інформацію про неї", - пояснив він.

Радник американського президента зазначив, що Трамп обговорив хіматаку зі співробітниками адміністрації Білого дому, які відповідають за питання в сфері національної безпеки США.

Нагадаємо, хімічна атака сталася в контрольованому опозицією сирійському місті Дума в ніч на 8 квітня 2018 року. Активісти і Сирійсько-американське медичне товариство (SAMS) повідомили, що сирійська авіація застосувала в цьому місті бомби з хлорином. У результаті застосування хімічної зброї, за даними ВВС, загинуло 70 осіб.

Після застосування хімічної речовини в Думі Трамп у своєму Twitter звинуватив президента Сирії Башара Асада, а також підтримуваних його Росію та Іран в організації хіматаки. За словами президента США, винуватці цієї атаки заплатять за неї "велику ціну".