ua en ru

США будуть змушені зайняти більше 1 трильйона доларів, - Bloomberg

США будуть змушені зайняти більше 1 трильйона доларів, - Bloomberg Фото: будівля Dow Jones (flickr.com mrsrice)

Політика Трампа може критично вплинути на ринки

В умовах зростання дефіциту федерального бюджету США будуть змушені зайняти більше 1 трильйона доларів в цьому році, що може ще більше погіршити істерію, що виникла після глобальної розпродажі на фондових ринках. Про це повідомляє Bloomberg.

Бюджетна угода, укладена Сенатом 7 лютого, зажадає протягом двох років збільшення державних витрат майже на 3 мільярди доларів.

Це "абсолютно суперечить тому, що, згідно підручниками з економіки, повинні вживати законодавці", вважає головний економіст Moody's Analytics Inc. Марк Занді.

"Зниження податків і збільшення витрат, що фінансуються за рахунок розширення дефіциту бюджету в умовах повної зайнятості призведуть до подальшого посилення політики ФРС і підвищення процентних ставок", - написав Занді.

Негативний вплив зниження податків і угоди по бюджету на дефіцит коштів, в найближчі два роки може перевищити 580 мільярдів доларів - суму, в яку оцінюються заходи стимулювання економіки під час рецесії 2009 і 2010 років при президенті Бараку Обамі.

У свою чергу стратеги JPMorgan Chase & Co. минулого місяця підняли свій прогноз на чистий борг Казначейства в 2018 році приблизно на 100 млрд доларів, до 1,42 трлн доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ведучий американські фондовий індекс Dow Jones впав 8 лютого на 4,15%, або більш ніж на 1000 пунктів. Також повідомляється, що другий важливий американський індикатор S&P 500, також поніс значні втрати. Від пікових значень, показаних 26 січня, він втратив більше 10%. Індекс Dow Jones два тижні тому закрився на рекордно високому рівні 26 тисяч 616 пунктів.