ua en ru

США розмовлятимуть з Росією та Китаєм з позиції сили, - Гербст

США розмовлятимуть з Росією та Китаєм з позиції сили, - Гербст Фото: Джон Гербст розповів своє бачення подальшої політики США щодо Росії

Екс-посол США в Україні вважає важливим для України визнання Трампом ролі Росії в хакерських атаках на США

Колишній посол США в Україні Джон Гербст переконаний, що обраний президент США Дональд Трамп буде посилювати американську армію, в тому числі ядерне озброєння, що дасть змогу говорити з Китаєм і Росією з позиції сили в разі їхніх агресивних дій. Про це нині директор Євразійського центру при Атлантичній раді США повідомив в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Гербст також вважає важливим для України, що Трамп визнав роль Росії в хакерських атаках на США.

"Багато було сказано про російських хакерів. Це добре, що він визнає, що за хакерськими атаками стоїть Росія. Приємно чути від нього, що за часів його президентства Росія буде більше поважати США. Це позитивні речі, і вони важливі для України", - вважає він.

Гербст також прокоментував виступ у Сенаті США кандидата на посаду державного секретаря Рекса Тіллерсона.

"Тіллерсон заявив, що якщо б вони були при владі, коли Росія анексувала Крим, то реакція США була б рішучішою. Це було приємно чути, хоча він не повідомив, що він планує робити зараз. Проте враження таке, що їхня політика щодо Росії також буде твердою, але ми не знаємо цього точно", - зауважив Гербст.

Він зазначив, що не знає, чи отримає Україна якесь конкретне повідомлення від Дональда Трампа до чи після інавгурації, але вона вже отримала його від Тіллерсона, який має стати державним секретарем.

Нагадаємо, обраний президент США Дональд Трамп визнав, що Росія влаштувала кібернапади на американські інституції і що за це відповідальний президент Росії Володимир Путін.