ua en ru

США не буде сидіти склавши руки, поки Асад з допомогою Росії атакує Алеппо, - Керрі

США не буде сидіти склавши руки, поки Асад з допомогою Росії атакує Алеппо, - Керрі Фото: Джон Керрі назвав очевидним те, що перемир'я в Сирії перебуває під загрозою зриву

В РФ повинні зрозуміти, що терпіння американського уряду не безмежне

Держсекретар США Джон Керрі закликав Москву чинити тиск на офіційний Дамаск для реалізації всеосяжного перемир'я в Сирії. Про це він заявив у середу, 15 червня, в ході ділового візиту в Осло, де він зустрівся зі своїм іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом, пише DW.

"Ми не маємо наміру сидіти склавши руки, в той час як Асад продовжує агресивно атакувати Алеппо, а Росія - підтримувати його дії", - заявив Керрі.


За його словами, терпіння Вашингтона "насправді дуже обмежене, якщо йдеться про те, чи повинен бути притягнутий до відповідальності" президент Сирії Башар Асад.

"Росія повинна зрозуміти, що наше терпіння не безмежне", - додав Керрі.

Він назвав очевидним те, що перемир'я в Сирії перебуває під загрозою зриву. На його думку, нова угода щодо припинення вогню може бути досягнута через один або два тижні, і США готові "притягнути до відповідальності членів опозиції", яка бореться з сирійськими урядовими військами.

Крім цього, після зустрічі з главою іранського МЗС держсекретар США заявив, що Вашингтон виконав свої зобов'язання перед Іраном у рамках укладеної в липні 2015 року угоди щодо ядерної програми Тегерана.

"Ми зняли санкції, які обіцяли зняти", - запевнив Керрі, зазначивши, що він сам "вийшов за межі обов'язкових вимог щодо зняття санкцій" та працює з банками, представниками бізнесу та всіма іншими, хто "після декількох років санкцій не знає, що дозволено, а що - ні".

Нагадаємо, Туреччина завдала удару по позиціях ИГИЛ в Сирії, ліквідовано 14 терористів.