ua en ru

У США заарештували чоловіка, який загрожував підірвати єврейські центри

У США заарештували чоловіка, який загрожував підірвати єврейські центри Фото: у США заарештували чоловіка, який загрожував підірвати єврейські центри

Через погрози єврейські центри були евакуйовані

В американському Сент-Луїсі, штат Міссурі, заарештували чоловіка, якого підозрюють у тому, що він погрожував підірвати єврейські центри в країні. Про це повідомляє BBC.

Так, ним виявився 31-річний Хуан Томпсон. Затриманий вісім разів погрожував єврейським центрам у США, викликавши паніку, а також призвів до витрат годин роботи поліцейських та їх ресурсів.

Загрози, на думку поліції, були частиною кампанії, яку розгорнув Томпсон для того, щоб мучити і принижувати "жінку, ім'я якої ФБР не називають".

Відзначається, що саме він надіслав листа в офіси Антидифамаційної ліги, яка бореться з проявами антисемітизму і образою євреїв. У листі говорилося, що відповідальність за загрози несе його колишня дівчина. На наступний день після отримання листа в організацію зателефонували і повідомили, що в будівлі закладена вибухівка.

Повідомляється, що з початку січня на адресу єврейських центрів надійшло щонайменше 100 загроз. Їх засудив президент країни Дональд Трамп і інші американські політики і чиновники.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет з розвідки палати представників США прийняв рішення розслідувати звинувачення в змові між виборчим штабом Дональда Трампа і російською владою.