ua en ru

Термін погашення банківських стабкредитів продовжено на 5 років, - НБУ

Термін погашення банківських стабкредитів продовжено на 5 років, - НБУ Фото: Національний банк України

Дія відповідної постанови поширюється на банки, структура власності яких відповідає вимогам прозорості регулятора

Національний банк України (НБУ) встановив кінцевий термін повернення банками кредитів регулятору - 10 червня 2010 р. Про це йдеться в постанові №363 від 9 червня 2015 р. "Про заходи щодо зміни умов користування кредитами для підтримки ліквідності банків та операціями репо", опублікованому на сайті Нацбанку.

Згідно з постановою, повернення кредитів банками буде здійснюватися згідно з відповідними графіками, а процентна ставка по кредитах буде встановлена на рівні, що діє на дату прийняття постанови.

При цьому, положення цієї постанови поширюється на банки, структура власності яких відповідає вимогам прозорості, встановленим НБУ

Нагадаємо, "кредитні канікули" встановлені для банків постановою НБУ від 19 лютого 2015 р. №120 "Про зміни термінів погашення банками кредитів і відсотків за їх користування" повинні були закінчитися 10 червня 2015 р. Як повідомляє НБУ, цей постанова сприяло збереженню ліквідності банківської системи та забезпечення виконання банками своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами. Більш того, останнім часом намітилася тенденція поступового зростання ліквідності банківської системи. Ця тенденція посилюється припливом грошей фізичних осіб", - йдеться в повідомленні прес-служби регулятора, що супроводжує нову постанову.

Нагадаємо, раніше НБУ удосконалив вимоги до пов'язаних з банком осіб.