ua en ru

Термін подання банками заявок на участь в проекті з ЄІБ продовжено до липня

Термін подання банками заявок на участь в проекті з ЄІБ продовжено до липня Фото: Європейський інвестиційний банк

Критерії для потенційних учасників буду оприлюднені пізніше

Міністерство фінансів України продовжило термін подачі українськими банками заявок на участь у спільному проекті України та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) до 1 липня 2016 року. Про це повідомив державний "Укрексімбанк", який виступає агентом Мінфіну в рамках цього проекту, на своєму сайті.

Як повідомляється, проект "Основний кредит для малого і середнього бізнесу та компаній із середнім рівнем капіталізації" створений з метою кредитування малого та середнього підприємництва і розвитку банківського сектора. Обсяг коштів, які ЄІБ виділяє на фінансування проекту становить 400 млн євро будуть спрямовані комерційним банкам-учасникам для підтримки розвитку приватного сектора економіки.


В подальшому ці банки будуть кредитувати засобами ЄІБ своїх клієнтів - підприємства малого бізнесу та установи із середньою капіталізацією. Також проектом передбачено фінансування реформування соціально-економічної інфраструктури, включаючи проекти з енергоефективності, пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптації до них.

Участь у програмі можуть взяти малі і середні підприємства з кількістю працівників до 250 чоловік, установи з середньою капіталізацією з кількістю працівників до 3 тис., а також підприємства з кількістю працівників понад 3 тис. В рамках цього проекти підприємства можуть залучити кредит у розмірі 25 млн євро до 50 млн євро.

Нагадаємо, ЄІБ виділить Львову 30 млн євро на рекультивацію сміттєзвалища.