ua en ru

Понад 3 млрд грн, що Україна отримала в рамках Кіотського протоколу, знаходяться на рахунку Мінприроди, - А.Гриценко.

Кошти в сумі понад 3 млрд грн, що Україна отримала в рамках Кіотського протоколу, знаходяться на рахунку Мінприроди. Про це на прес-конференції заявив заступник міністра охорони навколишнього природного середовища України Анатолій Гриценко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ці кошти знаходяться на рахунку Міністерства охорони навколишнього природного середовища де-факто і де-юре. Тобто казначейство видало довідку, що кошти в обсязі понад 3 млрд грн знаходяться на рахунку міністерства. Я бачив цю довідку», - зазначив А.Гриценко.

Він додав, що ці кошти будуть спрямовані на вирішення питань згідно з міжнародними домовленостями.

Нагадаємо, вчора на виїзному засіданні Ради регіонів у Львові голова Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) Сергій Єрмілов заявив, що 3 млрд грн або 300 млн євро, отримані за підсумками продажу першої частини нашої квоти (Японії), втрачені безповоротно. «Через це ми не можемо почати переговори по другому траншу на суму 140 млн євро, а також по третьому траншу", - зазначив він.

Він не зміг дати чітку відповідь на запитання Президента України Віктора Януковича, що означають слова "3 млрд грн втрачені". "Це ви їх вкрали чи це хтось інший їх вкрав? У таких випадках потрібно давати чіткі відповіді", - підкреслив В.Янукович.