ua en ru

Кошти, отримані аеропортом за обслуговування пасажирів, будуть спрямовані на будівництво нового терміналу "Д" в Борисполі, - Мінтрансзв'язку

Недоотримані доходи аеропорту «Бориспіль» від застосування диференційованих розмірів збору за обслуговування пасажирів дозволять збільшити доходи аеропорту, а отримані кошти будуть спрямовані на будівництво нового пасажирського терміналу «Д» в Борисполі, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Відповідно до наказу Мінтрансзв'язку від 19 липня 2010 р. №492 внесено зміни до аеропортових зборів за обслуговування повітряних суден і пасажирів в аеропортах України.

Збір за обслуговування пасажирів в аеровокзалі встановлюється за одного відправленого пасажира залежно від виду сполучення.

Збір за обслуговування одного пасажира в аеровокзалі на міжнародних рейсах встановлюється в розмірі 17 дол. при відправленні рейсу і 8,5 дол. за кожного трансферного пасажира, який прибуває або відбуває на міжнародних рейсах. Для внутрішніх рейсів встановлено збір у розмірі 2,5 дол. за кожного відправленого пасажира.

Знижки, які надавалися раніше авіакомпаніям при перевищенні річного пасажиропотоку в 1 млн пасажирів, були спрямовані на залучення авіакомпаній до роботи в аеропорту.

Міністерство транспорту та зв'язку України наголошує, що пасажирський збір включається в вартість авіаквитка окремою позицією і стягується з пасажира в повному обсязі незалежно від дії знижок (тобто, для пасажира сума збору нині залишається на тому самому рівні). Таким чином, диференціація розміру зборів не впливає на формування квитка, а її відміна не стане фінансовим навантаженням для пасажирів.