ua en ru

Кошти від продажу зерна на аукціонах будуть спрямовані на підтримку виробництва зернових, - М.Присяжнюк

Кошти, виручені від продажу експортних зернових квот на аукціонах, направлять на підтримку виробництва зерна. Про це сьогодні під час робочої поїздки до Житомира повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, передає прес-служба Мінагрополітики України.

Міністр запевнив, що уряд не має наміру продовжувати обмеження на експорт зернових, включаючи його квотування, після 1 липня 2011 року.
"Вчора було прийнято закон про продаж зернових квот. Він буде діяти до 1 липня цього року. Крім того, уряд виділив додаткові квоти для продажу на аукціоні 2 млн тонн кукурудзи. При цьому, кошти від продажу зерна на аукціонах будуть спрямовані на підтримку виробництва зернових", - заявив очільник Мінагропроду.
30 березня Кабінет міністрів України ухвалив рішення продовжити дію квот на експорт зернових до 1 липня цього року. Квоти було введено 4 жовтня 2010 року на експорт пшениці та суміші пшениці й жита (меслін), полби - в обсягу 0,5 млн тонн; кукурудзи - 2 млн тонн; ячменю - 0,2 млн тонн; жита - 1 тис. тонн; гречки - 1 тис. тонн.