ua en ru

У Середземному морі затримали українську яхту з нелегальними мігрантами

У Середземному морі затримали українську яхту з нелегальними мігрантами Фото: затримана яхта (dpsu.gov.ua)

На яхті виявили 57 мігрантів, які прямували до Греції

У Середземному морі біля Греції затримали українську яхту із 57 мігрантами. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-центр Держприкордонслужби України (ДПСУ).

Судно затримали правоохоронні органи Греції в Каламакському морському регіоні Паліовуна. Членами екіпажу яхти виявились троє громадян України.

"Наступного дня, в аеропорту Афін правоохоронці затримали одного з учасників злочинної організації, який протягом 2017-2018 років, у тому числі в останньому випадку, передавав завербованих громадян України за кордон, де їх у подальшому втягували у вказану протиправну діяльність", - зазначили в ГПСУ.

Загалом, як встановили оперативні співробітники Держприкордонслужби, за останні два роки для переправлення нелегальних мігрантів морським шляхом було завербовано щонайменше 12 громадян України.

У ДПСУ додали, що завдяки співпраці з Європолом влітку спільно із правоохоронцями Греції та Італії викрито групу українців, які займалися переправленням незаконних мігрантів, а в районі італійського порту Кротоне затримано яхту з 71 незаконним мігрантом, яких переправляли з Туреччини.

Фото: затримана яхта (dpsu.gov.ua)

Нагадаємо, 10 жовтня 2018 року біля берегів Туреччини потонув човен, на якому знаходилися мігранти. В результаті загинули дев'ять осіб, ще 25 вважаються зниклими безвісти.