ua en ru

У Середземному морі за два дні врятовано близько 6 тисяч біженців

У Середземному морі за два дні врятовано близько 6 тисяч біженців Фото: біженці в Середземному морі

Службовцям лівійської берегової охорони вдалося врятувати ще 170 біженців

Результатом кількох десятків рятувальних операцій, проведених 5 та 6 травня в акваторії Середземного моря, став порятунок загалом близько 6 тисяч біженців. Про це 7 травня 2017 року повідомили в прес-службі берегової охорони Італії, передає DW.

Зазначено, що в рятувальних операціях брали участь як судна відомства, так і бойові кораблі італійських військово-морських сил, Європейського агентства з охорони зовнішніх кордонів (Frontex), а також неурядових організацій.

Так само порятунком біженців на воді займалась і берегова охорона Лівії. За її даними, лише 6 травня службовцям лівійської берегової охорони вдалося врятувати 170 біженців. Ще 371 біженцеві надали допомогу лівійські рибалки.

Мало того, на одне з суден, що перевозило біженців та мігрантів, перед цим напали. Нападники пограбували 129 пасажирів судна та забрали з собою корабельний двигун, тож воно дрейфувало, аж поки його не помітив один із лівійських рибалок.

Із настанням тепла дедалі більше біженців та мігрантів намагаються добратися Середземним морем із Лівії до Європи. Для цього використовуються зазвичай невеличкі човни та судна, що не пристосовані для такого роду подорожей.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, лише в першому кварталі 2017 року до Італії добралося з Лівії Середземним морем понад 24 тисячі біженців. Торік за аналогічний період часу до Італії морем із Африки прибуло близько 18 тисяч біженців. Від лівійського узбережжя до узбережжя Італії близько 300 кілометрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Середземному морі під час спроби потрапити у Європу врятували близько 3 тисяч мігрантів.