ua en ru

Супутники зафіксували підготовку військового параду в КНДР

Супутники зафіксували підготовку військового параду в КНДР Фото: ракета КНДР (flickr.com-rapidtravelchai)

Північна Корея до 70-річчя заснування країни готує військовий парад

Північна Корея 9 вересня до 70-річчя заснування країни готує новий військовий парад. Про це повідомляє Reuters з посиланням на команду Інституту міжнародних досліджень Миддлбері, який зробив аналіз супутникових знімків, зроблених компанією Planet Lab.

За словами співрозмовників агентства, вересневий військовий парад буде схожий на той, який був проведений 8 лютого. Однак, зазначають вони, досі немає жодних ознак, що Пхеньян продемонструє на параді міжконтинентальні балістичні ракети, які здатні досягати континентальної частини США.

"На даний момент цей парад виглядає досить схожим, якщо не скромніше, ніж у лютому", - заявив представник Інституту міжнародних досліджень Миддлбері Джеффрі Льюїса.

Серед зброї, яка команда інституту помітила на знімках, зроблених 22 серпня, були танки, самохідна артилерія, бронетранспортери, зенітно-ракетні комплекси, ракети і ракетні пускові установки.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Північна Корея на військовому параді,, який влада країни провели перед Зимовими Олімпійськими Іграми в Південній Кореї, показала нові міжконтинентальні балістичні ракети і новий тип ракети малої дальності.