ua en ru

Попит на золото підтримують геополітичні ризики і наміри ФРС США, - аналітик

Попит на золото підтримують геополітичні ризики і наміри ФРС США, - аналітик

Золото послідовно виконує видимі цілі і рухається в закономірному логічному каналі

У цьому році золото послідовно виконує видимі цілі і рухається в закономірному і логічному каналі. Про це в коментарі РБК-Україна заявила Ганна Бодрова, старший аналітик Альпарі.

За оцінками «Альпарі Голд», незважаючи на відносно спокійний зовнішній фон, потенціал зростання ціни в золоті зберігається. Попередня мета на $1360 за тройську унцію залишається актуальною до тих пір, поки ринкові умови будуть зберігатися без змін.

"Зараз варто уважно стежити за двома значущими рівнями підтримки. Перший з них знаходиться на позначці $1300 за тройську унцію. Це досягнення буде означати розвиток серйозної корекції в золоті. Другий знаходиться на рівні $1260. Він проілюструє глибину корекційного спаду і ймовірність ковзання далі до $1233", - сказала експерт.

За словами аналітика, серед каталізаторів, які підтримують попит на золото як на безпечний актив, залишаються зростання геополітичної напруженості між КНДР і США, а також сумніви ринку в можливостях американського Федрезерву переглядати ставку на підвищення так же енергійно, як і раніше.

"Тестовий пуск ракети з ядерним зарядом Північною Кореєю та її уїдлива риторика у бік Вашингтона залишають ринку поле попиту на «тихі» гавані, тому що мало хто уявляє, як тут далі розгортатимуться події", - заявила Бодрова.

Вона наголосила, що ціни на срібло продовжують рости, але такою бадьорою динаміки, як у золоті, тут немає.

"Фізичний попит на срібло зростає занадто повільно, щоб стати дорогоцінного металу повноцінної опорою: світове промислове виробництво розвивається, але без явного імпульсу. За золотом як за «безпечним» активом срібло не встигає. Унція дорогоцінного металу вранці в четвер коштує $17,93 (+0,15%), короткострокова мета підйому коштує на $18,15. Проте срібло поки навіть не намагається оновити максимуми 2017 року. З довгостроковими покупками тут варто бути дуже обережними", - резюмувала аналітик.