ua en ru

Попит на нерухомість в Києві зростає, але кількість угод не збільшується

За даними сайту DOM.RIA.com на тлі активного зростання ринку оренди житла, сегмент продажів у столиці поки не показує значної активності.

За даними сайту DOM.RIA.comна тлі активного зростання ринку оренди житла, сегмент продажів у столиці поки не показує значної активності.

Так, у серпні кількість укладених угод найменшу за останні півроку. У той же час кількість охочих придбати нерухомість активно збільшується.

На зростання попиту на покупку житла вплинуло зниження довіри до банків серед українців. Як наслідок, ті, хто зняли гроші з депозитів, почали замислюватися про збереження коштів у вигляді нерухомості. Також у зв'язку зі збільшенням активності ринку житлової оренди, українці замислюються над купівлею квартири з метою подальшої здачі її в оренду.

За даними DOM.RIA.com на попит також впливає велика кількість нових чиновників, які приїжджають в Київ. Доглядають для себе житло в столиці та біженці з Південно-Східних областей. Вони складають майже 45-50% потенційного попиту.

При цьому за даними DOM.RIA.com, збільшення потенційних покупців поки не відбилося на зростанні кількості оформлених угод. На цю ситуацію впливає те, що багато охочих придбати житло не можуть забрати свої депозити з банків. Також позначається обмеження НБУ з видачі готівки з будь-яких рахунків.

Свою роль відіграє і те, що потенційних покупців з південних і східних областей зараз не можуть продати свою нерухомість і, відповідно, не мають коштів для купівлі житла у столиці.

Попит на нерухомість в Києві зростає, але кількість угод не збільшується