ua en ru

Попит на оренду в Києві зріс на 25%

Останній тиждень листопада показала значне зростання попиту на житлову оренду в Києві. За даними DOM.RIA.com попит в кінці осені на 20-25% вище, ніж у жовтні-на початку листопада 2014. При цьому попит все-таки набагато нижче, ніж в літні місяці (на 80-100%).

Останній тиждень листопада показала значне зростання попиту на житлову оренду в Києві. За даними DOM.RIA.comпопит в кінці осені на 20-25% вище, ніж у жовтні-на початку листопада 2014. При цьому попит все-таки набагато нижче, ніж в літні місяці (на 80-100%).

В основному попит збільшився в сегменті економ+. Це одно - і двокімнатні квартири великих площ вздовж гілок метро, але не в центрі. Вартість таких квартир складає 4500-5000 гривень в місяць. Такі квартири займають майже половину від загального попиту.

Також збільшилася і частка попиту на квартири в бізнес-сегменті. За даними DOM.RIA.com у цьому сегменті попит займає до 30% від загальної кількості. До бізнес-класу можна віднести двох - і трикімнатні квартири, наближені до центру або в нових комплексах.

Ціна таких квартир варіюється від 450 до 850 доларів в місяць. Разом з тим орендарі хочуть платити в гривні, а орендодавці хочуть отримувати в доларах.

Причиною збільшення попиту є пожвавлення міграційних процесів з Південно-Східних регіонів. Бізнес-сегмент, у свою чергу, зростає із-за приїзду в столицю нових чиновників, депутатських радників і помічників.