ua en ru

Попит на аміачну селітру зростає, черги за товаром на заводах розтягнулися на місяць, - "Держзовнішінформ"

Попит на аміачну селітру продовжує зростати, а черги за товаром на заводах розтягнулися на місяць і більше.

Попит на аміачну селітру продовжує зростати, а черги за товаром на заводах розтягнулися на місяць і більше. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДП "Держзовнішінформ".

"Попит на аміачну селітру продовжує зростати. Черги за товаром на заводах розтягнулися на місяць і більше. Єдині працюючі в цей час українські виробники нітрату амонію - Черкаський "Азот" і "Рівнеазот" нарощують обсяги виробітку, однак високий попит з боку трейдерів і агрохолдингів не дозволяє скорочуватися чергам", - йдеться в повідомленні.

"Інтерес до товару підігрівається відсутністю альтернативи вітчизняному продукту на українському ринку в короткостроковій перспективі. Ставки антидемпінгового мита при імпорті аміачної селітри з Росії настільки високі, що російський товар не зможе конкурувати з вітчизняним. Можливість ввезення в країну продукту з Середньої Азії найближчим часом сумнівна при високих транспортних витратах і девальвації національної валюти", - прокоментував ситуацію експерт відділу хімічної промисловості ДП "Держзовнішінформ" Костянтин Кинджалів.

Повідомляється, що з приходом осені може виникнути нестача товару на ринку, і, внаслідок чого, можливо, його подорожчання. "В останній тиждень серпня в торгових компаній можна придбати продукт за 4180-4450 грн/т, СРТ станція замовника при поставках залізничним транспортом. Один з найбільших імпортерів російських азотних добрив планує ввезти в вересні велику партію вапняно-аміачної селітри. В останній тиждень серпня це нітратне добриво пропонується за 3460-3550 грн/т, СРТ станція замовника при поставках залізничним транспортом", - розповів експерт.