ua en ru

Спонтанні зміни "зеленого" тарифу відштовхнуть міжнародних інвесторів, - нардеп

Україна ризикує відштовхнути від себе міжнародних інвесторів, які вкладають у проекти з відновлюваної енергетики. Таку думку висловила голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська, коментуючи дії НКРЕКП щодо дворазового скорочення розміру "зеленого" тарифу для відновлюваної енергетики.

"Кабмін зараз готується до донорської конференції. Як ми будемо виглядати перед особами тих інвесторів і донорів конференції, якщо зараз приймаються подібні рішення?", - зазначила вона. "Ми повинні зрозуміти: якщо зараз ми покажемо всьому світу, що можемо спонтанно, не прогнозовано змінювати підходи до законодавства на підзаконному рівні, то завтра можемо забути про"зелену" енергетику та інвестиції в Україну взагалі", - підкреслила нардеп.
Такої ж позиції дотримується Лівік Олександр, голова підкомітету з питань нетрадиційних і поновлюваних джерел енергії Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

За його словами, інвесторам в "зеленій" енергетиці важливо продемонструвати, що можна і далі вкладати гроші в галузь. Державі має підтвердити, що ті правила гри, які прийняті для попередніх інвесторів, не зміняться в будь-якому випадку. Це гарантія збереження вже зроблених інвестицій і залучення нових.