ua en ru

Спонсори передвиборної кампанії Трампа заробили менше за інших

Спонсори передвиборної кампанії Трампа заробили менше за інших Фото: спонсори президентської кампанії Трампа заробили менше інших мільярдерів

Статки донорів президента після передвиборної кампанії збільшилися всього на 0,6%

Американські магнати, які були фінансовими донорами президентської кампанії Дональда Трампа заробили менше за своїх "колег". Про це пише Bloomberg.

За підрахунками видання, статки найбільших донорів президентської кампанії з моменту його обрання зросла в середньому на 0,6%, тоді як стан інших мільярдерів США - приблизно на 11%

Як вважає Bloomberg, мільярдери після обрання Трампа президентом США просто не зуміли скористатися перевагами.

За даними агентства, з моменту обрання Трампа сукупний статок 24 спонсорів його кампанії, що входять у число 500 найбагатших людей світу, зросло лише на 0,6%, причому значення індексу S&P 500 за той же період зросла на 14,6%, а загальний стан членів рейтингу Bloomberg Billionaires Index - на 14,5% (+6,1 млрд доларів).

Таке швидке зростання цін на активи, за даними Bloomberg, дозволив середньому американському мільярдерові збільшити свій стан приблизно на 11%. Однак спонсори Трампа, чиї активи сконцентровані в основному в енергетиці і рітейлі, заробили куди менше.

Так, за даними експертів Bloomberg, зростання котирувань акцій енергетичних компаній стримувався високим обсягом запасів нафти в США, в той час як традиційний рітейл зіткнувся з збільшенням конкуренції з боку онлайн-торгівлі.

В результаті стан засновника нафтової компанії Continental Resources Харольда Хамма з моменту обрання Трампа президентом скоротилося більш ніж на чверть - з 13,4 млрд доларів до 9,77 млрд доларів.

Найбагатший з активних прихильників Трампа, голова гральної корпорації Las Vegas Sands Шелдон Адельсон, за даними Bloomberg, збільшив свої статки приблизно на 4%, або 1,2 млрд доларів. У результаті бізнесмен, відомий як "самий багатий єврей у світі", піднявся на 24-е місце в рейтингу Bloomberg Billionaires Index, в який входять 500 найбагатших людей світу.

Найбільше прихильників Трампа збільшити свій стан зумів Томас Петерффи, стан якого з 8 листопада 2016 року зросла на 20%, або на 2,7 млрд доларів. В результаті засновник брокерської компанії Interactive Brokers перемістився на 60-е місце в рейтингу Bloomberg Billionaires Index.

Нагадаємо, в середу, 17 травня, з-за падіння фондового ринку, викликаного скандалів навколо президента США Дональда Трампа, 500 найбагатших людей світу втратили 35 млрд доларів.