ua en ru

Список прохідних партій на парламентських виборах в Україні розширився до 6 пунктів, - соціологи

На думку соціологів, список прохідних партій на парламентських виборах 2012 р. розширився до 6 пунктів. Про це свідчать результати дослідження фонду "Право народу", проведеного в період з 27 вересня по 7 жовтня 2012 р. Методом особистого інтерв'ю вдома було опитано 1200 респондентів у всіх областях України.

Керівник соціологічних проектів Фонду "Право народу" Леонард Левицький заявляє, що, якби вибори відбулися в найближчу неділю, голоси розподілилися б наступним чином:

23,4% - за Партію регіонів

15,2% - за "Удар" Віталія Кличка

14,8% - за об'єднану опозицію на чолі з Яценюком

12,1% - за КПУ на чолі з Петром Симоненком

6,3% - за партію "Україна - вперед!" Наталії Королевської

5% - за ВО "Свобода" Олега Тягнибока

3,3% - за "Зелену планету" Сергія Орєхова

1,7% - за "Нашу Україну" Віктора Ющенка

2,1% - за інші партії

14,6% - не визначилися в своєму виборі.

На думку президента Фонду "Право Народу" Михайла Притули, наведені дані свідчать про радикалізацію настроїв громадян України. Виборці втомилися від політичної риторики і більше налаштовані на конструктив.

"Незважаючи на масовану медіапідтримку, рейтинг об'єднаної опозиції знизився. Частково від того, що люди не бачать реальних системних дій. Це дозволяє іншим партіям, таким, як, наприклад, "Зелена планета", підвищувати популярність серед українців. На рейтинг, який заробили ці політичні дебютанти, цілком могли б претендувати Радикальна партія або "Наша Україна". Проте їх відсутність у регіонах, в прямому спілкуванні з виборцями дає негативний результат. Рейтинг ВО "Свобода" залишається стабільним в тих регіонах, де у партії була традиційна підтримка", - сказав Притула.