ua en ru

У списку Савченко можуть бути інформатори сепаратистів, - Центр з обміну заручників

У списку Савченко можуть бути інформатори сепаратистів, - Центр з обміну заручників Фото: Олег Котенко

Координатор центру прокоментував заяву Савченко з приводу бійців АТО, знайдених в тюрмах Донецька

Серед нібито знайдених депутатом Верховної Ради України Надією Савченко в Макіївській колонії №22 українських полонених двоє з "сепаратистськими схильностями". Про це заявив координатор Центру з обміну та звільнення заручників "Патріот" Олег Котенко, передає "112 Україна".

"Ми подивилися всі ці списки... там є певна некоректність, в них відсутнє одне прізвище - Кареньков. Це наш військовослужбовець, який перебуває в Макіївській колонії. Про шість осіб, яких нібито хтось відшукав, я теж дам пояснення. Чотири людини з цього списку, які нібито були знайдені, вони не зверталися ні до МВС, ні в СБУ, ні до волонтерів. Ми не знаємо, що це за люди. Ми будемо з'ясовувати, хто вони. Решта двоє, це люди з сепаратистськими схильностями, які, найімовірніше за все, були посаджені туди для якоїсь певної мети, прикладом, отримання інформації від наших полонених", - розповів Котенко.

Нагадаємо, раніше Савченко оприлюднила список утримуваних в окупованій Макіївці Донецької області українських заручників.

Потім нардеп, яка недавно побувала в ДНР, повідомила, що знайшла в тюрмах окупованого Донецька зниклих без вісти бійців АТО.