ua en ru

Спікер Ради Федерації РФ С.Миронов відкликаний зі своєї посади

Законодавчі збори Санкт-Петербурга прийняли рішення про відкликання Сергія Миронова з Ради Федерації (верхня палата парламенту РФ). За позбавлення спікера свого поста виступили як "Єдина Росія", так і частина членів фракції "Справедливої ​​Росії". 47 проголосували "за", 5 - "проти", передає РБК.

У ході обговорення цього питання спікер Законодавчих зборів Вадим Тюльпанів звинуватив С.Миронова у відсутності принципової політичної позиції, яку він назвав "політичним роздвоєнням". "Порочність цієї подвійності досягла апогею 1 травня, коли Ви назвали наше місто самим корумпованим в країні", - звернувся В.Тюльпанів до С.Миронову.

Сам спікер Ради Федерації позицію Законодавчих зборів назвав "полюванням на відьом", що почалося, а дії депутатів "Єдиної Росії" охарактеризував як ті, хто "піднімає голову агресивно-слухняна більшість". На запитання колег він відповідати відмовився.

Незадовго до голосування змінилося і керівництво фракції "Справедливої ​​Росії". Її керівником став Володимир Гольман, який змінив Олега Нілова. Зміна лідера пройшла за допомогою шести справоросів, що вийшли з лав партії, але залишилися у фракції. При цьому варто відзначити, що В.Гольман заявив від імені "більшості членів" "Справедливої ​​Росії" про готовність підтримати "Єдину Росію" на голосуванні.

Нагадаємо, раніше ініціативу петербурзьких єдиноросів підтримало керівництво партії. Голова вищої ради "Єдиної Росії" Борис Гризлов заявив, що новим сенатором буде запропоновано однопартієць С.Миронова.
Виконуючим обов'язки спікера Ради Федерації після відходу Сергія Миронова стає його перший заступник Олександр Торшин. Що стосується обрання нового глави верхньої палати, то воно відбудеться не раніше 25 травня, коли відбудеться перше засідання Ради Федерації.