ua en ru

Spiegel: німецька розвідка стежила за владою деяких країн та міжнародними організаціями

Spiegel: німецька розвідка стежила за владою деяких країн та міжнародними організаціями Фото: після 2013 року Німеччина продовжувала стеження за деякими напрямками

BND шпигувала за урядом Ізраїлю, МВФ і NASA

Стеження Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) за партнерами по Євросоюзу і Північноатлантичному альянсу, незважаючи на скасування з 2013 року, тривало на окремих напрямках. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Spiegel.

Так, BND шпигувала за урядом Ізраїлю, міністерством внутрішніх справ Австрії та Бельгії, міністерством оборони Великобританії.


За даними видання, німецька розвідка також стежила за штаб-квартирами ОПЕК і МВФ, американським космічним агентством NASA і військово-повітряними силами США (U.S. Air Force).

Крім того, BND отримувала відомості про Держдепартаменті США і про працівників посольств європейських країн на американській території, а також щодо таких промислових концернів, як Eurocopter і EADS.

Слід зазначити, що після скандалу, викликаного одкровеннями колишнього співробітника Агентства національної безпеки США Едварда Сноудена, президент розвідслужби Німеччини Герхард Шиндлер у 2013 році, пообіцяв більше не стежити за партнерами по НАТО і дружніми державами ЄС.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що німецька розвідслужба і Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини використовують мігрантів як інформаторів.