ua en ru

Спецслужби РФ продовжують спроби вербування українців в Росії, - Луганська ОДА

Спецслужби РФ продовжують спроби вербування українців в Росії, - Луганська ОДА Фото: спецслужби РФ продовжують спроби вербування українців

ФСБ намагалася завербувати українського заробітчанина в РФ

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація заявляє, що спецслужби Росії продовжують спроби вербування українців, що працюють на території РФ. Про це сказано на сторінці відомства у соцмережі Facebook.

Так, співробітники СБУ встановили, що мешканець Луганської області з 2010 року офіційно працює на об’єктах будівництва Москви та Санкт-Петербургу. У 2016 році під час чергової поїздки на "заробітки" до Росії при проходженні паспортного контролю він був направлений російськими прикордонниками в окреме приміщення, де з використанням психологічного тиску, був допитаний представником ФСБ РФ.

"Співробітника російської спецслужби цікавили місця розташування блокпостів та дислокації військових частин Збройних Сил України на території Луганської області. Особлива увага приділялась наявності особистих контактів українця з правоохоронними органами України. Потім співробітник ФСБ в ультимативній формі заявив, що для подальшого перебування на території РФ заробітчанин повинен співпрацювати з російською спецслужбою та надавати інформацію про дислокацію військових частин ЗСУ в зоні проведення АТО, переміщення військової техніки", - сказано в повідомленні.

Чоловік був змушений погодитися на конфіденційне співробітництво з представниками російської спецслужби. Однак потім він повідомив правоохоронцям про всі обставини спілкування з російською спецслужбою та не збирався виконувати вказівки ФСБ.

"Служба безпеки України звертає увагу мешканців регіону про те, що згідно з ч. 2 ст. 111 Кримінального Кодексу України "Державна зрада", від кримінальної відповідальності звільняється громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання", - підкреслюється в повідомленні.

Спецслужби Росії продовжують спроби вербування українських заробітчан Контррозвідники Служби безпеки України викрили че...

Опубліковано Луганська обласна державна адміністрація 24 лютого 2017 р.

Нагадаємо, лідер групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук повідомив, що в ДНР активізувалося вербування бойовиків для проходження "служби" в Сирії.