ua en ru

Спецслужби РФ планують здійснити теракти в Росії, щоб потім звинуватити в цьому Україну, - СБУ

Спецслужби РФ планують здійснити теракти в Росії, щоб потім звинуватити в цьому Україну, - СБУ Фото: Служба безпеки України

На думку СБУ, в опублікованих терористами сюжетах навмисно було сказано про організацію терористичних актів у російських містах

Служба безпеки України заявляє, що спецслужби Російської Федерації планують терористичні акти на території Росії, щоб потім звинуватити в цьому українську владу. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

СБУ розповідає про раніше оприлюднені представниками "Луганської народної республіки" відеозаписи, на яких майор Збройних сил України С. Іванчук та сержант В. Дєєв, які опинилися в заручниках у терористів, заявляють, що українські військові здійснюють диверсійну діяльність на тимчасово окупованих територіях.

Повідомляється, що СБУ офіційно заперечує ці звинувачення. Військові, яких змусили звинуватити українську владу, були у складі групи військовослужбовців зниклих 11 лютого 2017 року. На представлених відео помітні сліди катувань українських військових.

На думку СБУ, в опублікованих терористами сюжетах навмисно було сказано про організацію терористичних актів в російських містах. Таким чином, можливо, спецслужби РФ спеціально планують терористичні акти на території Росії, щоб звинуватити в цьому українську владу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України виявили велике сховище боєприпасів в районі проведення антитерористичної операції.