ua en ru

Спецслужби Чехії заявили про активізацію російських шпигунів проти України і ЄС

Спецслужби Чехії заявили про активізацію російських шпигунів проти України і ЄС Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Російські спецслужби в основному отримували конфіденційну інформацію з політичної сфери

Російські таємні служби в 2016 році підвищили свою активність на території Чехії, здійснюючи, зокрема, кампанію проти України і Євросоюзу. Про це повідомляє видання Prague Daily Monitor з посиланням на річний звіт Служби безпеки та інформації Чехії (BIS).

Повідомляється, що російські спецслужби в основному отримували конфіденційну інформацію з політичної сфери.

Так, у звіті йдеться, що чехи розкривають багато конфіденційної інформації від організацій і компаній, в яких вони працюють.

Крім того, великий джерело ризику складають несвідомі контакти чехів з російським дипломатичним персоналом, зокрема, значна частина російських розвідників працює під дипломатичним прикриттям російської місії.

Як наголошується, що російські шпигуни здійснювали операції, які були частиною кампанії проти України, ЄС і НАТО, зокрема, координували і фінансували діяльність неурядових організацій, які ставили під сумнів територіальну цілісність і суверенітет України.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України затримали 5 жовтня 2017 року військового Національної гвардії України, яка була завербована в Російській Федерації.