ua en ru

Спецслужби Білорусі намагалися завербувати українця, - СБУ

Спецслужби Білорусі намагалися завербувати українця, - СБУ Фото: КДБ Білорусі (facebook.com beltanews)

КДБ Білорусі, погрожуючи кримінальним переслідуванням, вимагали, щоб українець передавав їм інформацію про військові об’єкти на кордоні

Спецслужби Білорусі намагалися завербувати мешканця Чернігівської області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки України (СБУ).

"Співробітники Служби безпеки України викрили спробу вербування мешканця Чернігівської області спецслужбами Республіки Білорусь", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, українець періодично їздив до Білорусі до родичів. У ході однієї із поїздок його затримали правоохоронні органи Білорусі, зинувативши у порушенні правил торгівлі.

Повідомляється, що КДБ Білорусі, погрожуючи кримінальним переслідуванням, вимагали, щоб українець передавав їм інформацію про військові об’єкти розміщені на прикордонній території.

"Повернувшись додому чоловік одразу звернувся до СБ України і надав всі необхідні свідчення щодо обставин його вербування та поставлених перед ним завдань", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що оскільки чоловік не виконав злочинного наказу і повідомив про нього вітчизняним правоохоронцям, суд звільнив його від кримінальної відповідальності.

#СБУ викрила чергову спробу вербування громадянина України іноземними спецслужбами Співробітники Служби безпеки України...

Опубліковано Служба безпеки України 25 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ попередила понад 400 спроб терактів в Україні за три з половиною роки.