ua en ru

Спецслужба Казахстану заявила про затримання всіх учасників нападу в Актобе

Спецслужба Казахстану заявила про затримання всіх учасників нападу в Актобе Фото: збройний напад на збройний магазин

Правоохоронці эадержали последного учасника збройних нападів в Актобе

Затриманий останній учасник збройного нападу на збройовий магазин і військову частину в місті Актобе (Казахстан). Про це повідомляє прес-служба Комітету національної безпеки (КНБ) Казахстану, передає Tengrinews.kz.

"У ході проведених заходів Актюбинским обласним оперативним штабом по боротьбі з тероризмом були отримані відомості про можливе перебування злочинців залишилися в районі перетину вулиць Жаманкулова — Пушкіна. Під час перевірки дана інформація знайшла своє підтвердження", — йдеться в повідомленні КНБ.


Згідно з отриманою інформацією, підозрювані перебували в одному із житлових будинків. В ході спецоперації були затримані три людини Їх особи встановлені. При затриманні один з них отримав вогнепальну зброю в ногу.

У затриманих вилучили дві одиниці зброї, викраденої ними при нападі на збройовий магазин.

Нагадаємо, 5 червня в Актобе відбулися перестрілки, також злочинці скоїли збройний напад на магазин зброї "Паллада", де вбили продавця і співробітника охоронного агентства, а також завдали вогнепальні поранення трьом прибулим на місце патрульним поліцейським. У МВС припустили, що нападники є радикальними прихильниками нетрадиційних релігійних течій. Правоохоронці Казахастану вже ліквідували 18 нападників на об'єкти в місті.