ua en ru

Спецпрокурор з РФ Мюллер вивчить листування Трампа з 2015 року

Спецпрокурор з РФ Мюллер вивчить листування Трампа з 2015 року Фото: Спецпрокурор по Росії Роберт Мюллер (відкриті джерела)

Спецслужби підозрюють, що Кремль втрутився у виборчу кампанію в США

Спецпрокурор по Росії Роберт Мюллер, розслідує можливе втручання РФ у президентську кампанію у США в 2016 році, попросив у президента країни Дональда Трампа і його радників листи і документи з 2015 року. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Згідно з наданою інформацією, Мюллер збирається вивчити всю документацію, починаючи з 1 листопада 2015 року, коли вже 4,5 місяці Трамп вів передвиборчу кампанію.

Також зазначається, що запит про надання інформації стосується не тільки президента, але і дев'яти його найближчих радників, у тому числі екс-глави передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта і колишнього головного стратега кампанії Стівена Бэннона.

Зокрема, слідчі хочуть вивчити всі електронні та паперові листи, а також документи, дані про телефонні дзвінки, зроблені від руки записи та інші папери, датовані з 1 листопада 2015 року.

Американські спецслужби підозрюють, що Кремль втрутився у виборчу кампанію в США, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти на виборах. Призначений у травні 2017 року спеціальний прокурор Роберт Мюллер, а також кілька комітетів Конгресу займаються розслідуванням того, не вступали члени виборчого штабу Трампа в змову з представниками Кремля.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, колишній керівник передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт не визнав себе винним у зв'язку з новим обвинувальним актом, порушеною проти нього в розслідуванні передбачуваного втручання Росії у вибори 2016 року і постане перед судом у вересні.