ua en ru

Спецпредставник США по Україні сьогодні прибуває на Донбас

Спецпредставник США по Україні сьогодні прибуває на Донбас Фото: Курт Волкер (flickr.com/cwa.events)

Курт Волкер прибуде в Київ у понеділок, 24 липня

Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки по Україні Курт Волкер сьогодні, 21 липня 2017 року, прибуває на Донбас. Про це повідомляє прес-служба Державного департаменту США.

"Спеціальний представник США по Україні Переговори Курт Волкер відправиться 21 липня на схід України, щоб зустрітися з тими, хто постраждав від російської агресії і обговорити важливість безпеки для всіх українців. 24 липня він буде в Києві, щоб зустрітися з українськими чиновниками і обговорити шлях до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що потім він відправиться в Париж, щоб обговорити з французькими і німецькими офіційними особами мінський процес та переговори у форматі "нормандської четвірки". Після цього він відвідає Броссель, де у Волкера запланована зустріч з офіційними особами ЄС і НАТО з врегулювання конфлікту в Україні. 26 липня він вирушить до Відня для зустрічі з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та обговорення зусиль спеціальної спостережної місії ОБСЄ на сході України.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що в найближчі дні спеціальний представник США по Україні Курт Волкер знову відвідає Київ.