ua en ru

Спецпредставник ООН закликав Путіна підштовхнути уряд Сирії до проведення виборів

Спецпредставник ООН закликав Путіна підштовхнути уряд Сирії до проведення виборів Фото: Стеффан де Містура (unmultimedia.org)

Путін повинен підштовхнути уряд Сирії до прийняття нової конституції

Спецпредставник Організації об'єднаних націй (ООН) Стеффан де Містура закликав президента Російської Федерації (РФ) Володимира Путіна підштовхнути уряд Сирії до проведення нових виборів. Про це повідомляє DW.

"Президент РФ Володимир Путін має "наважитися" підштовхнути уряд президента Сирії Башара Асада до прийняття нової конституції і проведення нових виборів", - йдеться в заяві спецпредставника ООН по Сирії.

Він висловив жаль, що сирійська урядова делегація відмовилася зустрічатися з членами опозиції на черговому раунді міжсирійських переговорів під егідою ООН, який пройшов у Женеві 5 грудня 2017 року.

"Путін повинен переконати сірійську владу в тому, що не можна втрачати час. Можна думати, що ти виграв територіальну війну, але ти повинен виграти мир", - заявив Стеффан де Містура.

Крім того, спецпредставник ООН висловив упевненість в тому, що "у дипломатії є багато шляхів, щоб розмовляти один з одним".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент РФ і президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписали спільну заяву щодо Сирії.