ua en ru

Спецоперація в Маріуполі: поліція піднята по тривозі і готується до штурму

Спецоперація в Маріуполі: поліція піднята по тривозі і готується до штурму Фото: спецоперація в Маріуполі

В даний час перевіряється причетність зловмисника до незаконних збройних формувань

Поліція проводить спецоперацію у Маріуполі. Весь особовий склад Нацполіції міста піднятий по тривозі і готується до штурму, повідомляє місцеве видання 0629.

"В даний час група з 20 спецназівців вирушила у бік будинку №16. Готується спецоперація. До останнього моменту поліція веде переговори зі зловмисником, намагаючись умовити його здатися", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, жителі будинку, в якому проводиться спецоперація в Маріуполі, залишаються в своїх квартирах. Їх не евакуювали, але попросили не залишати свої квартири.

"Ми побігли в коридор і лягли на підлогу",- повідомляють мешканці будинку №48 по пр. Будівельників, який знаходиться поруч.

Як наголошується, в спецоперації в Маріуполі бере участь і міська патрульна поліція.

Крім того, повідомляється, що на місці події перебуває радник міністра МВС Зорян Шкіряк.

Шкіряк повідомив, що особу чоловіка, який у даний час забарикадувався у своїй квартирі в будинку по вул. Лавіцького, 16, встановлена. Ним виявився маріуполець 1963 року народження.

За інформацією Шкіряка, він мав проблеми з алкоголем і "пив безпробудно останні півроку".

"В даний час перевіряється причетність зловмисника до незаконних збройних формувань", - повідомив Шкіряк.

Разом з тим, пізніше людей таки вивели з їх квартир. Всіх, крім мешканців 2 під'їзду.

"Їх неможливо провести на безпечній відстані від квартири 22, де сховався зловмисник. До речі, всі вікна небезпечної квартири виходять на проспект Будівельників", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, поки не відомо, буде штурм, чи ні. Всі чекають закінчення переговорів. До них зараз підключилася дружина чоловіка з гранатою. За словами Зоряна Шкіряка, шанс домовитися є, і чималий.

"Штурм - це крайній захід", - сказав Шкіряк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Маріуполі (Донецька область) чоловік почав перестрілку і підірвав гранату в багатоповерхівці. В результаті вибуху поранений поліцейський, проводиться спецоперація.