ua en ru

Спецкомісія ВР з приватизації звернулася з проханням до МОЗ, ГПУ і Мін'юсту проконтролювати ситуацію навколо ЗАТ "Індар"

Спеціальна контрольна комісія ВР з питань приватизації звернулася з проханням до Міністерства охорони здоров'я, Міністерства юстиції та Генеральної прокуратури України проконтролювати ситуацію, що склалася навколо ЗАТ "Індар" і посприяти покаранню винних у незаконному відчуженні державного майна. Про це повідомив голова Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з приватизації Євген Мармазов, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, комісія "вирішила звернутися до віце-прем'єр-міністра України, міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової з пропозицією взяти ситуацію навколо "Індару" під особистий контроль, забезпечити разом з Міністерством юстиції України неухильне термінове виконання в повному обсязі судового рішення про повернення пакета акцій ЗАТ "Індар" у державну власність, організувати перевірку діяльності ДАК "Укрмедпром", стану збереження і здатності цієї компанії ефективно використовувати державне майно. Про вжиті заходи проінформувати комісію до 1 квітня".

Також, згідно з прийнятим рішенням, ГПУ запропоновано забезпечити притягнення до встановленої законом відповідальності всіх осіб, причетних до протиправного відчуження державного майна і нанесення шкоди державі, а також вжити вичерпних заходів щодо компенсації збитків у повному обсязі, про що проінформувати комісію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київський апеляційний госпсуд залишив без змін рішення господарського суду м. Києва про задоволення позову Генеральної прокуратури України та визнання за державою права власності на акції ЗАТ "Індар" (що складає майже 71% статутного капіталу товариства).