ua en ru

Спецкомісія по перевірці суддів не отримувала скарг на суддів Лозінського, Луценко і Тимошенко, - голова

Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції не отримувала скарг на суддів екс-нардепа від "Батьківщини" Віктора Лозінського, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції не отримувала скарг на суддів екс-нардепа від "Батьківщини" Віктора Лозінського, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив голова цієї спецкомісії Володимир Мойсик.

"Заяв щодо перевірки ні судді Вознюка, ні суддів, які вели процеси щодо Тимошенко і Луценка, у нас немає. Та це й не компетенція комісії. Ініціювати ці перевірки самостійно, на відміну від членів ради, комісія не може. З визначених законом підстав скарги щодо перевірки суддів повинні подати особисто ті, хто постраждав від дій суддів. Повинен сказати, що зараз немає і жодної скарги від народних депутатів, які незаконно позбавляли мандатів. Втім, комісія провела перше засідання лише 3 липня, так що, сподіваюся, все встигнуть подати свої скарги, які комісія, згідно з законом, буде приймати протягом шести місяців", - сказав Мойсик.

Нагадаємо, у Верховній Раді вважають за необхідне притягнути до відповідальності суддю Бориспільського міськрайонного суду Київської області Сергія Вознюка, який звільнив з ув'язнення екс-нардепа Віктора Лозінського (наприкінці червня 2014 р. рішення було скасовано, і Лозінський був поміщений назад у в'язницю).

Раніше Вища рада юстиції розглядала дисциплінарні провадження щодо суддів Родіона Кірєєва та Сергія Вовка, які винесли вироки екс-голови МВС Юрія Луценка і екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Правоохоронні органи оголосили Кірєєва в розшук.