ua en ru

Спеціальна робоча група Держкомпідприємництва розгляне порядок нарахування штрафів автоперевізникам

Порядок нарахування штрафів автоперевізникам за недотримання ліцензійних умов розгляне спеціальна робоча група. Про її створення домовилися учасники експертно-апеляційної ради при Держкомпідприємництві під час сьогоднішнього засідання, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.
До складу робочої групи ввійдуть члени експертно-апеляційної ради при Держкомпідприємництві, представники комітету та Головної державної інспекції на автомобільному транспорті, яка перевіряє виконання перевізниками ліцензійних умов та має право штрафувати їх і позбавляти ліцензії. Робоча група має вивчити підстави та порядок накладення штрафів на перевізників та підстави для позбавлення їх ліцензій.
"Ми маємо з'ясувати, чому до експертно-апеляційної ради надходить така велика кількість скарг на рішення цієї інспекції. При цьому на сьогодні рада задовольняє більшу частину скарг підприємців на рішення інспекції про позбавлення ліцензії", - заявив голова експертно-апеляційної ради при Держкомпідприємництві Михайло Бродський.
До проведення засідання групи експертно-апеляційна рада при Держкомпідприємництві проситиме Головну державну інспекцію на автомобільному транспорті підготувати аналітичну довідку з інформацією про штрафи, які були нараховані, сплачені та скасовані у судовому порядку. За словами представників ринку, показником якості роботи певного інспектора державної інспекції на автомобільному транспорті є кількість виписаних штрафів, а це у свою чергу може призводити до нарахування не завжди обґрунтованих штрафів.