ua en ru

Фахівці "Вінницягазу" у 2017 році повірили 20 тис. лічильників

Фахівці "Вінницягазу" у 2017 році повірили 20 тис. лічильників Фахівці "Вінницягазу" у 2017 році повірили 20 тис. лічильників

Повірка була проведена безкоштовно

За 5 місяців 2017 року ПАТ "Вінницягаз" спільно з державним підприємством "Вінницястандартметрологія" здійснив безкоштовну повірку 20 тис. побутових газових лічильників. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Зазначається, що 7258 (36%) виявилися непридатними до експлуатації через погіршення вимірювальних характеристик. При цьому у першому півріччі минулого року компанія повірила 16,5 тис. побутових лічильників газу, 7815 з яких було визнано непридатними до подальшої експлуатації.

Працівники "Вінницягазу" також виявили більше фактів самовільного втручання у роботу приладів з метою зменшення його показань – 22 у порівнянні із 13 такими випадками за шість місяців 2016 року.

"Лічильник газу – це складний механізм і при його тривалій експлуатації робочі деталі зношуються, тож із часом показання можуть стати неточними. Вологе повітря, перепади температур, зовнішнє втручання також викликають порушення в роботі приладу і призводять до помилок у показаннях та нарахуваннях", – пояснив в.о. головного метролога ПАТ "Вінницягаз" Тарас Парсяк.

Повірку здійснюють фахівці ДП "Вінницядержстандартметрологія". Щодня до компанії привозять 150-200 лічильників.

У Вінницькій області встановлено майже 420 тис. індивідуальних лічильників. В 2017 році, згідно з тарифом, який затвердив державний регулятор, підприємство планує повірити 50 тисяч побутових лічильників газу у порівнянні із 47 тис. приладів, повірених впродовж минулого року.