ua en ru

SpaceX стала однією з найдорожчих приватних компаній в світі

SpaceX стала однією з найдорожчих приватних компаній в світі Фото: засновник SpaceX Ілон Маск (TED.com.jpg)

Компанія оцінюється приблизно в 21 млрд доларів

Американська компанія з виробництва космічної техніки SpaceX отримала 350 млн доларів інвестицій і тепер оцінюється приблизно в 21 млрд доларів. Таким чином SpaceX, заснована Илоном Маском, стала однією з найдорожчих приватних компаній в світі, передає The New York Times.

Повідомляється, що, за даними дослідницької компанії Equidate, після минулого раунду фінансування оцінка SpaceX зросла з 12 млрд до 21,2 млрд доларів.

Зазначено, що в січні 2015 року Google і фонд Fidelity вклали в компанію 1 млрд доларів. Всього, за даними CrunchBase, з 2002 року в компанію вклали кошти інвесторів 11.

Так, аналітики дослідницької компанії CB Insights відзначають, що з такою оцінкою SpaceX стала однією з семи найбільших компаній з венчурними інвестиціями, оцінюваними більш ніж в 20 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська компанія SpaceX запустила в середу ракету-носій Falcon 9 з телекомунікаційним супутником консорціуму Intelsat.

Старт ракети-носія з вантажем двічі скасовувався автоматикою ракети за кілька секунд до старту. Ракета Falcon 9 вперше виконує запуск супутника для оператора Intelsat.