ua en ru

У SpaceX провели перший вогневий тест важкої ракети Falcon Heavy

У SpaceX провели перший вогневий тест важкої ракети Falcon Heavy Фото: SpaceX

Перше випробування відклали через шатдаун в США

Компанія SpaceX провела перший вогневий тест збірної важкої ракети-носія Falcon Heavy. Про це йдеться в повідомленні компанії у Twitter.

"Перший статичний вогневий тест Falcon Heavy виконаний - на крок ближче до першого тестового польоту", - зазначено в повідомленні.

Так, ракета Falcon Heavy, на відміну від Falcon 9, використовує не одну, а три секції. Її першу щабель також можна буде використовувати повторно.

Зазначимо, перше випробування відклали через шатдаун в США - роботу зупинило 45-е космічне крило, яке підтримує випробування в Космічному центрі Кеннеді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія SpaceX в понеділок, 8 січня, провела успішний запуск ракети Falcon 9 з космічним апаратом Zuma.

Також SpaceX успішно запустила свою ракету-носій Falcon 9, яка несла на борту 10 супутників зв'язку Iridium Next. Відзначено, що старт був здійснений з бази ВПС США Ванденберг у штаті Каліфорнія. Вже через дві хвилини відключився головний двигун, і відбулося відділення ступеня. Ця перша щабель носія вже використовувалася при запуску в червні 2017 року і успішно поверталася на Землю.