ua en ru

SpaceX з 8 січня відновить запуск Falcon 9

SpaceX з 8 січня відновить запуск Falcon 9 Фото: з 8 січня SpaceX відновлює запуск ракети-носія Falcon 9 з космодрому Ванденберг

У SpaceX повідомили, що завершили розслідування катастрофи, яка відбулася у вересні 2016 року

SpaceX у січні відновлює запуск ракети-носія Falcon 9. Про це повідомили в компанії.

"SpaceX планує відновити польоти з космодрому Ванденберг запуском супутника Iridium NEXT, який відбудеться 8 січня", - йдеться в повідомленні.

З допомогою Falcon 9 американська компанія Iridium Communications збирається вивести у космос перше угруповання телекомунікаційних супутників Iridium нового покоління. Компанія планує доставити на орбіту за допомогою ракет-носіїв виробництва SpaceX кілька десятків таких апаратів.

Також в SpaceX повідомили, що завершили розслідування катастрофи, яка відбулася у вересні 2016 року.

Згідно з висновками групи з розслідування інциденту встановила, що причиною, швидше за все, стала несправність в одному з трьох балонів, які були розташовані у другий ступені ракети.

В компанії SpaceX додали, що компанія вжила необхідних заходів, щоб не допустити повторення аварії.

Ракета-носій Falcon 9 вибухнула 1 вересня під час тестового запуску на мисі Канаверал у штаті Флорида. Аварія сталася при підготовці до випробовування, під час заправки палива. В результаті вибуху компанія втратила ракету і ізраїльський комунікаційний супутник AMOS-6, вартість якого оцінили в 200 мільйонів доларів.

Нагадаємо, керівників SpaceX і Über запросили стати радниками Трампа.