ua en ru

Створення Центрального депозитарію повинно грунтуватися на його неприбутковості, - учасник ринку

Визначальним моментом у створенні Центрального депозитарію повинна стати неприбутковість цього органу. Про це заявив голова ПАРД Володимир Щербань, на засіданні присвяченому підведенню проміжного підсумку створення "Програми розвитку фондового ринку 2011-2015 рр.", повідомляє кореспондент РБК-Україна.
"Це дозволить позбавити країну певних ризиків, тому що депозитарій який є сьогодні у вигляді акціонерного товариства, наражається на ризик бути захопленим рейдерськими атаками. Це знизить ризик захоплення окремими політичними та економічними групами", - сказав голова ПАРД В.Щербань.
Професійні учасники фондового ринку закликають перейти до конкретних дій на шляху створення Центрального депозитарію. Тільки так, на думку експертів, можна домогтися надійності облікової системи ринку цінних паперів.
Нагадаємо, Центральний депозитарій повинен виконувати такі функції, як встановлення кореспондентських відносин із міжнародними депозитарними установами, надання міжнародних кодів, встановлення певних норм і стандартів функціонування депозитарної системи.