ua en ru

Створення трибуналу по MH-17 деполітизує розслідування катастрофи, - МЗС

Створення трибуналу по MH-17 деполітизує розслідування катастрофи, - МЗС Фото: Радбез ООН

Створення трибуналу саме на даному етапі узгоджується з практикою Ради безпеки ООН

Утворення Радою безпеки ООН трибуналу до завершення кримінального розслідування гарантуватиме максимальну деполітизацію цього питання. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"Утворення Радою безпеки трибуналу до завершення кримінального розслідування гарантуватиме максимальну деполітизацію цього питання. Судді, прокурор і секретар трибуналу призначатимуться Генеральним секретарем ООН. Прокурор буде повністю незалежним і матиме право на проведення додаткових самостійних розслідувань", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у відомстві, створення трибуналу саме на даному етапі узгоджується з практикою Ради безпеки ООН. Всі інші спеціальні кримінальні суди і трибунали були створені до завершення розслідування.

"Для Ради безпеки ООН є вкрай важливим вжити чітких і рішучих заходів проти осіб, які несуть відповідальність за збиття MH-17. Це буде чітким сигналом зростаючій кількості недержавних суб'єктів, які мають можливість загрожувати цивільній авіації, що такі напади на залишаться без уваги", - зазначають у МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада безпеки ООН сьогодні обговорить створення трибуналу по краху Boeing.