ua en ru

Створення Міністерства доходів і зборів дозволить мінімізувати ухилення від сплати податків та мит, - Хомутиннік

Створення Міністерства доходів і зборів дозволить мінімізувати ухилення від сплати податків та мит. Таку думку в коментарі РБК-Україна виразив народний депутат, голова комітету з питань фінансів, банківської справи, податкової і митної політики ВР минулого созиву Віталій Хомутиннік.

На його думку, об'єднання податкової та митної служби у єдине міністерство дозволить скоротити витрати і бюрократичні процедури, усунути дублювання діяльності двох відомств, і, таким чином, досягти більшої ефективності в роботі, а також мінімізувати ухилення від сплати податків та мит.

Хомутиннік нагадав, що обидва відомства протягом останнього часу співпрацювали в напрямку доступу до інформації про ризиковані імпортні операції (представники ДПС брали участь у проведенні митних оглядів на кордоні).

Він також підкреслив, що більша частина країн -членів ЄС (Австрія, Бельгія, Іспанія, Нідерланди, Польща, Латвія та ін.) мають один державний орган, що здійснює повноваження податкової та митної служб. Також цим шляхом пішла і Грузія.

Читайте також: В Україні створено два нових міністерства, а МНС реорганізовано в Держслужбу