ua en ru

Створення дитячих будинків сімейного типу - важливий напрямок державної соціальної політики, - Арбузов

Створення дитячих будинків сімейного типу - важливий напрямок державної соціальної політики. Таку думку висловив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час робочого візиту в Одеську область разом з міністром соціальної політики Наталією Королевською, де вони відвідали дитячий будинок сімейного типу, створений Олександром і Любов'ю Литвин.

Цей дитячий будинок сімейного типу почав свою роботу в 2008 р. - зараз у ньому створені всі умови для проживання та виховання дітей. В цілому, окрім двох власних повнолітніх синів, в сім'ї Литвин ще проживають один усиновлена ​​дитина і вісім дітей-вихованців.

Сергій Арбузов підкреслив, що створення дитячих будинків сімейного типу - важливий напрямок, якому приділено значну увагу в програмі Соціальних ініціатив Президента України. Тому дане питання знаходиться під особистим контролем Віктора Януковича.

"Обов'язок держави - допомагати прийомним сім'ям, створювати гідні умови для дітей, позбавлених батьківської опіки. Вони повинні мати можливість знайти своє місце в житті, вирости здоровими, отримати освіту і також створювати власні сім'ї. Упевнений, що їх турбота про власних дітей буде самовідданою" , - зазначив перший віце-прем'єр-міністр України.

Сергій Арбузов та Наталія Королевська в колі сім'ї Литвин випили чаю та поспілкувалися з їх вихованцями. Щоб діти росли всебічно розвиненими і піклувалися про своє здоров'я, гості подарували родині спортивні тренажери.

У свою чергу Любов Литвин від імені всієї родини подякувала за допомогу. "За останні кілька років помітно, як зростає відповідна допомога і турбота держави. Дуже важливо, щоб діти росли і відчували батьківську підтримку. У нас, наприклад, вже десять дітей досягли повноліття, і всі залишаються проживати однією сім'єю", - підкреслила Любов Литвин.

Слід зазначити, що в останні роки кількість дитячих будинків сімейного типу, а також їх вихованців постійно зростає. Так, наприкінці 2006 р. в Україні функціонувало 234 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховувалися 1462 дитини. А станом на 01 квітня 2013 р. в державі вже діє 767 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 5131 дитина.

Нагадаємо, що 30 травня 2013 р. перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов разом з міністром соціальної політики Наталією Королевською побували з робочим візитом в Одеській області. Головні пункти в програмі візиту - відвідання дитячого центру "Молода гвардія", реабілітаційного центру для дітей з ураженням нервової системи Одеського обласного фонду реабілітації дітей інвалідів "Майбутнє". Також вони побували в Одеському будинку-інтернаті для дітей-інвалідів.