ua en ru

Створення антикорупційного суду стане значним кроком уперед для України, - Могеріні

Створення антикорупційного суду стане значним кроком уперед для України, - Могеріні Фото: Володимир Гройсман і Федерика Могеріні (kmu.gov.ua)

Вищий антикорупційний суд має відповідати рекомендаціям Венеційської комісії, заявила Могеріні

Створення антикорупційного суду в Україні стане для України значним кроком уперед. На цьому наголосила Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики, Віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні у Брюсселі під час зустрічі із прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає прес-служба ЄС.

Зазначається, що Могеріні схвально відгукнулась про реформи в Україні та імплементацію Угоди про асоціацію, а також зону вільної торгівлі. Усі ці кроки, за її словами, вже приносять відчутні вигоди українським громадянам.

"Водночас Україні потрібно й надалі прогресувати, зокрема у сфері реформ, спрямованих на подолання корупції. Значним кроком уперед стане очікуване створення Вищого антикорупційного суду, який повністю відповідатиме рекомендаціям Венеціанської комісії", - наголосила Могеріні.

Нагадаємо, у пёятнию, 25 травня, президент України Петро Порошенко заявив, що в червні Верховна рада України має проголосувати, а він - підписати закон про антикорупційний суд.